Logo

Tips & tricks

Hier vind je alvast heel wat nuttige tips en tricks die ervoor zorgen dat mensen met een beperking zich helemaal welkom voelen in jouw zaak. Ga er gerust even door, of download hier de gratis brochures.

Voor mensen met een beperkingVoor mensen met een beperking

BEST PRACTICE: een dove kok? Het kan!

In Gent bezochten we Sordo, de soepbar van Christophe...

Lees meer

Het servies hoort ook bij de service

Je servies moet niet alleen mooi, maar ook handig zijn. Met onze tips lukt dat zeker…

Lees meer

BEST PRACTICE: pasta voor iedereen

“Het zit hem in kleine dingen”, vertelt Sandra van Pasta Gusto,...

Lees meer

Meer licht, minder geluid

Veel omgevingsgeluid stoort iedereen, en zeker mensen met een beperking. Licht daarentegen bied je maar best overvloedig aan…

Lees meer

Alles begint online

Een toegankelijke website is handig voor iedereen, maar mensen met een beperking zijn er heel erg mee gebaat. Met enkele kleine ingrepen kan je hen al heel wat verder helpen…

Lees meer

Benieuwd naar alle tips voor mensen met beperking?

Ontdek meer

Voor families met kinderenVoor families met kinderen

Semi-frietjes: zoals het echte werk, maar dan nòg beter

Er is één zekerheid in het leven: kinderen zijn gek op frietjes. Betekent dat we hen dan steeds moeten plezieren met deze snack op restaurant? Ja. Of neen, niet helemaal. We houden kinderen gewoon lekker voor de gek met overheerlijke, alternatieve en gezonde frietjes!

Lees meer

Aan tafel zitten? Hoeft niet.

Op bezoek bij kindvriendelijk eetcafé Chicago

Met de campagne ‘Wij gastvrij, jij blij’ zetten Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen restaurantuitbaters aan om iedereen te verwelkomen in hun zaak. Ook mensen met een beperking en families met kinderen. We bezochten het kindvriendelijke eetcafé Chicago in de Brusselse Dansaertwijk. Hoe zorgen de eigenaars ervoor dat zowel families als ‘laptoppers’ zich welkom voelen?

Lees meer

BEST PRACTICE: Vrolijke parapluutjes en prins(ess)enhapjes

De Schranshoeve, een erfgoedpand waar kardinaal Van Roey een deel van zijn jeugd doorbracht, wordt uitgebaat door een opvallend jong team. De drieëntwintigjarige Maxime nam vorig jaar het roer in handen en de oudste medewerker is maar vijf jaar ouder. De hoeve ligt tussen verschillende wandel- en fietsroutes en trekt een uiteenlopend publiek aan, van twintigers en senioren, families, Kempenaars tot fiets- en wandeltoeristen van buiten de regio.

Lees meer

Uit eten is nòg spannender dankzij deze restaurantbingo

Wil je kinderen en hun ouders helemaal inpakken en hen welkom laten voelen tijdens hun bezoek aan je restaurant? Zorg dan voor een totaalbeleving. Dat kan door vrolijke recepten, leuk versierde gerechten of een origineel huisaperitief. Maar het kan nog een stapje verder, met een echte restaurantbingo!

Lees meer

Geef kinderen de ruimte

Ruimte zorgt voor rust. En dat geldt zeker ook voor kinderen…

Lees meer

Benieuwd naar alle tips voor families met kinderen?

Ontdek meer

Heb je trouwens zelf een tip voor ons en je collega’s?

Deel hem hier

Zit je met een vraag over deze campagne? Wil jij je best practice met ons delen, of heb je tips voor ons? Laat het ons weten!

Contact