Logo

Tips & tricks

Hier vind je alvast heel wat nuttige tips en tricks die ervoor zorgen dat mensen met een beperking zich helemaal welkom voelen in jouw zaak. Ga er gerust even door, of download hier de gratis brochures.

Voor mensen met een beperkingVoor mensen met een beperking

Je toegang: de mooiste binnenkomer

Voor veel mensen met een beperking is jouw toegang letterlijk de eerste drempel. Maar met deze tips maak je die alvast een pak lager!

Lees meer

Op het menu: leesbaarheid

Met een onduidelijke menukaart blijven veel mensen met een beperking op hun honger zitten. Gelukkig bieden kleine aanpassingen soelaas.

Lees meer

Alles begint online

Een toegankelijke website is handig voor iedereen, maar mensen met een beperking zijn er heel erg mee gebaat. Met enkele kleine ingrepen kan je hen al heel wat verder helpen…

Lees meer

BEST PRACTICE: pasta voor iedereen

“Het zit hem in kleine dingen”, vertelt Sandra van Pasta Gusto,...

Lees meer

BEST PRACTICE: een dove kok? Het kan!

In Gent bezochten we Sordo, de soepbar van Christophe...

Lees meer

Benieuwd naar alle tips voor mensen met beperking?

Ontdek meer

Voor families met kinderenVoor families met kinderen

Kindermenu-idee: groenten vermomd in een cupcake-quiche

Een spaghetti in kinderformaat, een frikadel met frietjes, of kip met appelmoes. Het zijn gerechten die kinderen heerlijk vinden en daarom vaak standaard op het menu staan. Maar wat als jij het eens anders aanpakt? Ga eens voor een origineel en gezond alternatief als kindermenu, verpakt in een leuk jasje. Zoals de cupcake-quiche bijvoorbeeld.

Lees meer

BEST PRACTICE: Kinderen worden klanten - Tuin van Eten

Hoe creëer je een kindvriendelijk restaurant waar alle bezoekers zich op hun gemak voelen? Ilse van Tuin van Eten in Gent vroeg het campagnepakket ‘Wij gastvrij, jij blij’ aan: “Als de overheid gastvrijheid promoot, moet je daarop intekenen, vind ik.” Hoe maakt zij haar zaak familievriendelijk?

Lees meer

BEST PRACTICE: tapas voor groot en klein

In Mechelen bezochten we restaurant Sava, waar eigenaar Karel met veel plezier oud én jong van heerlijke tapas voorziet...

Lees meer

Uit eten is nòg spannender dankzij deze restaurantbingo

Wil je kinderen en hun ouders helemaal inpakken en hen welkom laten voelen tijdens hun bezoek aan je restaurant? Zorg dan voor een totaalbeleving. Dat kan door vrolijke recepten, leuk versierde gerechten of een origineel huisaperitief. Maar het kan nog een stapje verder, met een echte restaurantbingo!

Lees meer

BEST PRACTICE: Vrolijke parapluutjes en prins(ess)enhapjes

De Schranshoeve, een erfgoedpand waar kardinaal Van Roey een deel van zijn jeugd doorbracht, wordt uitgebaat door een opvallend jong team. De drieëntwintigjarige Maxime nam vorig jaar het roer in handen en de oudste medewerker is maar vijf jaar ouder. De hoeve ligt tussen verschillende wandel- en fietsroutes en trekt een uiteenlopend publiek aan, van twintigers en senioren, families, Kempenaars tot fiets- en wandeltoeristen van buiten de regio.

Lees meer

Benieuwd naar alle tips voor families met kinderen?

Ontdek meer

Heb je trouwens zelf een tip voor ons en je collega’s?

Deel hem hier

Zit je met een vraag over deze campagne? Wil jij je best practice met ons delen, of heb je tips voor ons? Laat het ons weten!

Contact